分享
微信扫一扫
收藏
下载
登录查看完整案例
剩余86%未读,登录后即可浏览
义乌绣湖小学扩建工程 | 城市更新下的功能生长
浏览26
发布时间:2023-05-18
设计亮点
本项目巧妙地利用流线整合、立体联通、集约用地和挖掘潜力等策略,将新老校区有机结合,有效缓解了老城区的地面交通压力,实现了学校与城市的互动咬合。
基地:城市更新与功能生长
Site: Urban renewal and functional growth
随着义乌城市化快速发展,义乌核心老城区开展了成片的有机更新计划,不止是住宅和商业的更新,还包括原有的小学和幼儿园的新建和改造。
With the rapid urbanization of Yiwu, the core old city area of Yiwu has launched a large-scale organic renewal plan, not only for the renewal of residential and commercial buildings, but also for the construction and renovation of existing primary and kindergarten schools.
▼从工人西路看向扩建校区,View of the expanded campus from Gongren West Road
收藏此图
下载原图
义乌绣湖小学扩建工程 | 城市更新下的功能生长-5
绣湖小学是义乌当地一所创立于1912年的百年小学,地处老城区的核心区块。随着生源的增多及拓展更新的需求,市政府决定在原有校区的北面,拟拆迁更新的义乌四中的用地内划出一部分用地来建设新的北校区。义乌四中的原行政楼保留下来留作北校区的一部分教学用房,四中的其它用地作为岭头地区有机更新项目的用地。绣湖小学新校区建设同岭头有机更新项目同步设计、同步施工。
Xiuhu Primary School is a local century-old primary school founded in 1912, located in the core area of the old city. With the increase in student enrollment and the demand for expansion and renewal, the municipal government decided to allocate a portion of the land within the Yiwu No. 4 Middle School, which is planned for demolition and renewal to the north of the original campus, to build a new North Campus. The original administrative building of Yiwu No. 4 Middle School was retained as part of the teaching facilities of the North Campus, and the rest of the land was used for organic renewal projects in the Lingtou area. The construction of the new campus of Xiuhu Primary School was designed and constructed synchronously with the organic renewal project in Lingtou.
▼基地内保留建筑,Preserved buildings within the site
下载原图
义乌绣湖小学扩建工程 | 城市更新下的功能生长-9
▼项目基地,Project site
收藏此图
下载原图
义乌绣湖小学扩建工程 | 城市更新下的功能生长-11
本项目的任务除了扩建的一个新校区以外,还包括改造原址内老校区的操场,增加地下停车场以及体育活动空间。一方面利用地下通道将南北新老两个校区联系起来,另一方面缓解身处核心地段学校接送的交通压力。
In addition to the construction of a new campus, the project also includes the renovation of the playground in the old campus, the addition of an underground parking lot, and sports activity space. On the one hand, a underground passage is used to connect the new and old campuses to ease the traffic pressure of the school pick-up and drop-off in the core area.
▼扩建校区操场,Playground in the expanded campus
收藏此图
下载原图
义乌绣湖小学扩建工程 | 城市更新下的功能生长-15
没有更多了
相关推荐
南京喵熊网络科技有限公司 苏ICP备18050492号-4知末 © 2018—2020 . All photos and trademark graphics are copyrighted by their owners.增值电信业务经营许可证(ICP)苏B2-20201444苏公网安备 32011302321234号
搜索
搜索历史清空
暂无历史记录~