分享
微信扫一扫
收藏
下载
登录查看完整案例
剩余90%未读,登录后即可浏览
杭州江晖小学 | 科技与自然的完美融合
浏览215
发布时间:2023-03-23
设计亮点
巧妙利用环境,实现高效利用土地,同时打造出充满活力的校园环境,将自然景观引入校园,使孩子们在科技氛围中感受大自然的魅力。
杭州市高新区(滨江)大力发展高新技术产业和战略性新兴产业,紧紧围绕“建设天堂硅谷”的战略定位,成为杭州最具青春创新活力之区。本项目选址位于高新区中心地块,设计伊始,我们便问自己一所位于科技之芯,面向未来接轨国际的小学,将会有怎样的传承与突破呢?
这次,我们希望孩子能飞扬天性,真正地成为校园的建筑者!
▼视频,Video
Hangzhou High-tech Zone (Binjiang District) has been vigorously developing high-tech and strategic emerging industries, closely around the strategic positioning of “building paradise Silicon Valley”, which makes it become the most innovative and energetic area in Hangzhou. This project is located in the center of the high-tech area. At the beginning of the design, we asked ourselves what kind of inheritance and breakthrough would a primary school with a unique location and a high degree of international innovation have?
This time, we hope that children can liberate their nature and truly become the builder of the campus!
▼项目概览,Preview
收藏此图
下载原图
杭州江晖小学 | 科技与自然的完美融合-6
与城市对话——场地环境的思考与回应
高新区大量人才的引进,对于优质教育资源需求激增,与此同时,在这个快速发展的中心地带,每一寸土地都需要被高效利用。
为了缓解高密住宅与繁华商业带来的负面情绪,我们将运动场、体育馆及餐厅置于用地外侧,阻隔来自外界的干扰,同时便于周边社区共享。
With the introduction of a large number of talents in the high-tech zone, the demand for high-quality educational resources has surged, and at the same time, every inch of land in this rapidly developing central area needs to be used efficiently.
To alleviate the negative impact brought by high-density housing and bustling business, we place the sports field, gym and restaurant in the outside area to block interference from the outside and also easily share with the surrounding community.
▼校园周边被高层环绕,The school campus is surrounded by high rises
下载原图
杭州江晖小学 | 科技与自然的完美融合-13
南侧北塘河景观带景色优美空间开阔静谧,为何不把普通教室朝向最美的景观呢?普通教室朝向南侧开阔的视野与景观一字排开,通过正南北呈锯齿状的排布形成自遮挡辅以层间遮阳挑板来减少直射阳光的刺激,使日光更柔和。
The Beitang River landscape belt in the south has beautiful scenery and wide vision. Why cannot we place the classrooms towards the most beautiful landscape? The open view of the classrooms is lined up with the landscape. The zigzag arrangement forms a self-shield with interlayer shading panels to reduce the stimulation of direct sunlight and make sunlight softer.
▼校园南侧拥有绝佳的景观视野,The south side of the campus has excellent views of the landscape
下载原图
杭州江晖小学 | 科技与自然的完美融合-17
▼小学面向南侧城市公园丰富的形态,The primary school faces the rich form of the city park to the south
收藏此图
下载原图
杭州江晖小学 | 科技与自然的完美融合-19
没有更多了

作品0

浏览0

关注0

相关推荐
南京喵熊网络科技有限公司 苏ICP备18050492号-4知末 © 2018—2020 . All photos and trademark graphics are copyrighted by their owners.增值电信业务经营许可证(ICP)苏B2-20201444苏公网安备 32011302321234号
搜索
搜索历史清空
暂无历史记录~