分享
微信扫一扫
收藏
下载
登录查看完整案例
剩余77%未读,登录后即可浏览
马仑茶庭 | 古朴气韵与现代玻璃建筑的完美融合
浏览364
发布时间:2022-11-28
设计亮点
玻璃结构空间连接原本封闭院落,半高弧线墙体丰富使用场景。
外 | External
本项目的建筑对面就是忻州古城的秀容书院,几乎是游客来忻州古城必逛的一个景点,所以要能和书院有一个好的互动承接,能满足一部分游客在逛完书院后临时休息一下 静下心来喝喝茶看看书,享受古城的这种古朴气韵。
The Xiurong Academy in Xinzhou Ancient City is opposite the building of this project, which is almost a must visit scenic spot for tourists to Xinzhou Ancient City. Therefore, it is necessary to have a good interaction with the Academy, which can satisfy some tourists to have a rest temporarily after visiting the Academy, drink tea and read books, and enjoy the ancient charm of the ancient city.
▼马仑茶庭外观,exterior view of Malun Tea Court
收藏此图
下载原图
马仑茶庭 | 古朴气韵与现代玻璃建筑的完美融合-4
内 | Inside
在原建筑的空隙里植入了不同大小的玻璃结构空间,把原本各自封闭的空间连接起来。在院子里植入了一条半高的弧线墙体,对原来四平八稳的空间格局进行扰动的同时也丰富了院子的使用场景。
Glass structure spaces of different sizes are implanted in the gaps of the original building to connect the originally enclosed spaces. A half high arc wall is implanted in the yard, which not only disturbs the original stable spatial pattern, but also enriches the use scene of the yard.
▼项目庭院内景概览,overview of interior courtyard
收藏此图
下载原图
马仑茶庭 | 古朴气韵与现代玻璃建筑的完美融合-9
前厅区在原建筑结构内嵌入一个箱体,作为入口缓冲空间的同时直接挤压原空间进深,客人进入就直接近距离面对庭院,视线多个层次穿透。
The vestibule area is embedded with a box in the original building structure, which acts as a buffer space at the entrance and directly extrudes the original space into depth. When guests enter, they will directly face the courtyard at close range, and the vision will penetrate multiple levels.
▼前厅区,vestibule area
收藏此图
下载原图
马仑茶庭 | 古朴气韵与现代玻璃建筑的完美融合-13
门厅入口处独立的木柱和半圆形的红色薄墙用来缓冲北方寒冬冷风的侵入。
Independent wooden columns and semi-circular red thin walls at the entrance of the hall are used to buffer the invasion of cold wind in the northern winter.
▼空间概念图, space conceptual diagram
下载原图
马仑茶庭 | 古朴气韵与现代玻璃建筑的完美融合-17
没有更多了
相关推荐
南京喵熊网络科技有限公司 苏ICP备18050492号-4知末 © 2018—2020 . All photos and trademark graphics are copyrighted by their owners.增值电信业务经营许可证(ICP)苏B2-20201444苏公网安备 32011302321234号
搜索
搜索历史清空
暂无历史记录~