翻译
分享
微信扫一扫
收藏
下载
登录查看完整案例
剩余43%未读,登录后即可浏览
Third Space 学习和文化中心丨印度乌代布尔丨Studio Saar
浏览55
发布时间:2024-07-10
收藏此图
下载原图
Third Space 学习和文化中心丨印度乌代布尔丨Studio Saar-0
Perforated screens of white marble filter light and air into the Third Space learning and cultural centre in Udaipur, India, which has been completed by architecture practice Studio Saar.
Created for non-profit organisation Dharohar, the centre was designed as a "third space" between home and school, providing local children and the wider community with a range of activity and workshop spaces.
下载原图
Third Space 学习和文化中心丨印度乌代布尔丨Studio Saar-3
To cater for its broad variety of uses, Studio Saar organised the building as a "pinwheel of cloisters that surround a courtyard" that was informed by traditional Indian townhouses or haveli.
The whole building was then wrapped in perforated screens or jali, a traditional element for controlling privacy, incorporating cantilevering niches or gokhra which act as wind-catchers and provide private niches.
收藏此图
下载原图
Third Space 学习和文化中心丨印度乌代布尔丨Studio Saar-6
"A major challenge was the diversity of uses: it is not just a museum, or a makers space, a cinema or a performance space, or a climbing wall, it is all of those and more," the studio told Dezeen.
"Looking to traditional building typologies like havelis informed our design process, creating a building that flows from open spaces, to clusters and courtyards."
收藏此图
下载原图
Third Space 学习和文化中心丨印度乌代布尔丨Studio Saar-9
没有更多了
相关推荐
南京喵熊网络科技有限公司 苏ICP备18050492号-4知末 © 2018—2020 . All photos and trademark graphics are copyrighted by their owners.增值电信业务经营许可证(ICP)苏B2-20201444苏公网安备 32011302321234号
搜索
搜索历史清空
暂无历史记录~