翻译
分享
微信扫一扫
收藏
下载
登录查看完整案例
剩余84%未读,登录后即可浏览
PAL International School@TUFS丨日本丨Naf Architect & Design
浏览5
发布时间:2024-07-10
Architects:Naf Architect & Design
Area:238m²
Year:2022
Photographs:Toshiyuki Yano
Principal Architect:Akio Nakasa
Architect:Masaya Kato
City:Machida
Country:Japan
收藏此图
下载原图
PAL International School@TUFS丨日本丨Naf Architect & Design-8
Text description provided by the architects. An international school that provides a nursery and after-school program designed on the campus of Tokyo University of Foreign Studies. The site was designated at the end of a tree-lined avenue extending from the university’s central plaza. It was a hill-like place with a height difference of about 2 meters, and I was told that the hill was made of leftover soil that had been piled up when the student dormitory next to it was built. The site was segregated by a surrounding chain link fence, and it seemed detached from the entire campus as being located at the far end, where weeds grow so thick that you might hesitate to enter in the summer. There was a cut in the center that divided the hill into two, and a smoking area was set up at the back, probably because it was out of sight from the surrounding area.
收藏此图
下载原图
PAL International School@TUFS丨日本丨Naf Architect & Design-10
The above explanation may give a negative impression, but when I first visited the site, my impression was the exact opposite. Its location on the large university campus, at the end of a tree-lined avenue that extends from the central plaza, was very easy to find. Beyond that, the road outside the campus was lined with attractive cherry blossom trees. It is common for nursery schools to build artificial hills in their gardens, and after consulting with the director, we decided to use an existing hill as an artificial hill. The assumption is that the entire garden is an artificial hill and would be positively used as a three-dimensional field to accept the activities and imagination of the children. To reduce the amount of soil removed during construction, the school building was built away from the center of the hill, moved to the side, and stretched along a road in front, lined with cherry blossom trees. The roof of the nursery building is kept low so that when you stand on the hill, you can see the surrounding trees and scenery.
收藏此图
下载原图
PAL International School@TUFS丨日本丨Naf Architect & Design-12
There is an outdoor hallway under the roof's eaves, and a retaining wall separates the hallway from the hill. To minimize the earthwork, we opted to narrow the hallway where the hill is high and the amount of soil is large by pushing the retaining wall toward the building and broadening the hallway where the hill is low. However, due to operational requirements, the hallway was broadened where wide hallway was requested to put sofas for children to gather or there is a lot of traffic and narrowed in front of the playground for children aged 0 to 1 to ensure safety. The location of the earth retaining wall was considered to balance both conditions. As a result, the hallway and the hill are connected by earth retaining walls that are cranked at seven locations along the 47m length of the building, and the eaves are also extended and cranked accordingly. To prevent rain from entering the hallway, the top edge of the retaining wall was cut diagonally toward the hill.
收藏此图
下载原图
PAL International School@TUFS丨日本丨Naf Architect & Design-14
没有更多了
相关推荐
南京喵熊网络科技有限公司 苏ICP备18050492号-4知末 © 2018—2020 . All photos and trademark graphics are copyrighted by their owners.增值电信业务经营许可证(ICP)苏B2-20201444苏公网安备 32011302321234号
搜索
搜索历史清空
暂无历史记录~